ذهن کودک مانند بوم سفیدی است که آمادهی دریافت هر کلمه و واژهای است و چه خوب که این بوم را با دنیای کتاب و کلماتی مفید پر کنیم. کودکان با شنیدن و خواندن کتاب به درک عمیقتری از جهان پیرامونشان میرسند. کتابها به آنها کمک میکند تا بفهمند از کجا آمدهاند و کجا میخواهند بروند. کتاب کودک فرصتی برای به اشتراک گذاشتن آداب و رسوم و فرهنگ برای کودکان فراهم میکند؛ همچنین به کودکان کمک میکند تا در مورد تاریخ، هنر، علوم، دین، طبیعت و ریاضیات بیاموزند و تاثیری که همهی اینها روی زندگی و دنیایشان میگذارد، درک کنند.
داستان کتاب «چگونه شیر باشیم» دربارهی لئونارد است، شیری متفکر و مهربان که با اردکی به نام «ماریان» دوست میشود که با او همفکر و همسلیقه است و آنها از راه رفتن، شعر نوشتن و بحث و گفتگو با هم لذت میبرند. وقتی بقیهی شیرها این صحنه را میبینند بسیار خشمگین میشوند و به لئونارد میگویند تو شیر هستی و باید درنده باشی ولی لئونارد نمیخواهد تغییر کند. او از این قضیه خیلی ناراحت میشود و به تپه میرود و شعری میگوید و بعد میآید و این شعر را برای بقیه شیرها میخواند. او با استفاده از شعرهایش احساساتش را برای شیرها توضیح میدهد و آنها را ترغیب میکند تا درک کنند که جهان جای بهتری میشود وقتی که ما اختلافاتمان را بپذیریم و به آنها احترام بگذاریم.
کتاب «چگونه شیر باشیم» داستانی قدرتمند در مورد ارتباط با دیگران و انتخاب مهربانی به جای زورگویی است و به کودکان نشان میدهد که با گفتگو و شجاعت درونی چگونه میتوان بر زورگویی غلبه کرد. ماجرای این کتاب کودک باعث میشود بچهها طرز فکرشان را دربارهی موضوعهای مختلف به چالش بکشند و این موضوع را در نظر بگیرند که روشهای زیادی برای انسان بودن نیز وجود دارد. این کتاب اولین قدمهای همزیستی مسالمت آمیز را به کودک آموزش میدهد.